سبزبنا

سبزبنا

مختصص باشیم
سبزبنا

سبزبنا

مختصص باشیم

زعفران

زعفران

گیاه زعفران، از تیرهٔ زنبقیان و سردهٔ زعفران می باشد. گیاه زعفران همانطور که بر همه آشکار است

خواص زیاد دارویی دارد و همچنین رنگ غذایی دارد. با توجه به حساسیت و ارزش بالای این گیاه،

شناخت بیماری های آن و حل مشکلات آن بسیار حائز اهمیت است. اگرچه پیشگیری همواره

بهتر از درمان است و با تقویت گیاه با کود مرغوب و مراقبت های ویژه می توان از وقوع بسیاری

از بیماری های زعفران پیشگیری نمود. در ادامه برای شناخت بیماری و راه درمان آن با ما همراه باشید.

۱. بیماری زوال زعفران

این بیماری زعفران در اثر پیدایش ریزوکتونیا و یوالسه در پیاز زعفران به وجود
می آید. این قارچ به سطح پیاز حمله کرده، بر روی آن لکه های قرمز ارزنی شکل ایجاد و
به تدریج به داخل پیاز نفوذ می کند. نفوذ این قارچ به داخل پیاز موجب برآمدگی هایی در
سطح آن و پوسیدن و خشک شدن برگ ها می گردد. این قارچ محصوالت دیگری چون
سیب زمینی، چغندرقند و یونجه را نیز مورد حمله قرار می دهد.
. روش های مبارزه:
– نکاشتن پیاز زعفران پس از گیاهان هم میزبان
– جمع آوری و سوزاندن پیازهای آلوده
– ضدعفونی کردن زمین با سولفور دو کربن به مقدار ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار
– عدم کاشت پیاز زعفران در زمین های آلوده برای مدت ۶ تا ۸ سال


۲. بیماری سیاهک

عامل این بیماری قارچی به نام فوماکو است. این قارچ بر روی برگ های زعفران نشو و نما می کند و کم کم به پیاز زعفران می رسد.
. روش های مبارزه با این بیماری زعفران :
– جمع آوری و سوزاندن برگ ها و پیازهای آلوده
– ضدعفونی پیازها با سموم مناسب در مقابل بیماری های قارچی پیش از کاشت

۳. بیماری ورم پیاز

این بیماری زعفران تولید ورم های شاخی در سطح پیاز می کند. در این وضعیت پیازها اغلب کوچکتر از حد طبیعی شده و در ضمن خود بوته نیز کوتاه تر از حد طبیعی می شود.

لینک اطلاعات کلی

تکثیر پیاز زعفران گلخانه ای

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد